Meerssen Kerk : De monnik vertrouwde op deze stem, en toen hij de hostie brak en deze in de kelk deponeerde stroomde daar het bloed van christus uit.

Meerssen Kerk : De monnik vertrouwde op deze stem, en toen hij de hostie brak en deze in de kelk deponeerde stroomde daar het bloed van christus uit.. Het hoofdaltaar is uit 1897, de communiebank uit 1898 en een groot heilig hartbeeld van italiaans marmer uit 1910. Hierna in de 11e en 12e eeuw verbouwd tot romaanse kerk en daarna in de 14de eeuw verbouwd tot gotische kerk. De monnik vertrouwde op deze stem, en toen hij de hostie brak en deze in de kelk deponeerde stroomde daar het bloed van christus uit. In 1222 vond, volgens de overlevering, in de proosdijkerk te meerssen het 'bloedwonder' plaats als gevolg waarvan een pelgrimage ontstond ter ere van het heilig sacrament. See full list on nl.wikipedia.org

Op 20 april 1958 begonnen de bouwwerkzaamheden van de nieuwe kerk naar het ontwerp van harry koene. See full list on reliwiki.nl De ruimte is te huur voor velerlei activiteiten: In een traditionele bouwstijl in 1941 naar een ontwerp van architect joseph cuypers gebouwde vredeskapel, temidden van een viertal beelden van kunstenaar charles eyck. Hij wilde hiermee de spanningen en stekeligheden tussen de katholieken en protestanten in het toen door belgië bestuurde limburg verminderen.

Basiliek Van Het H Sacrament Basiliek Routeyou
Basiliek Van Het H Sacrament Basiliek Routeyou from image.routeyou.com
See full list on nl.wikipedia.org Vanaf de eerste amstel gold race in 1966 tot en met 1990 was meerssen de finishplaats van deze wielerklassieker. See full list on nl.wikipedia.org In 1465 werd de kerk in brand gestoken door troepen van de heer van borgharen,. Ramakers beeldhouwers te geleen voerde deze restauratiewerkzaamheden tussen 1892 en 1914 uit. De voorgevel van het kerkje is gepleisterd en bestaat uit een breed fronton op vier pilasters. Dit orgel is naar meerssen verscheept. In een traditionele bouwstijl in 1941 naar een ontwerp van architect joseph cuypers gebouwde vredeskapel, temidden van een viertal beelden van kunstenaar charles eyck.

Ten zuidoosten liggen de meerssenerbroek en de dellen.

Deze plannen zijn niet gerealiseerd. Onder de inspirerende leiding van dirigent claudia kranen en met begeleiding van organist rob waltmans zingt het koor een uitgebreid repertoire dat bestaat uit klassieke en eigentijdse liturgische koorwerken. See full list on nl.wikipedia.org Ramakers beeldhouwers te geleen voerde deze restauratiewerkzaamheden tussen 1892 en 1914 uit. Tegen beter weten in, want zoals meestal in het geval, heeft ook de geschiedenis van deze historische kerk in dit dorp een voorgeschiedenis. Reeds in de 16e eeuw is er sprake van een orgel in de meerssense kerk. Met de bouw van deze kapel werd een belofte ingelost dat indien tijdens de mobilisatie voor de tweede wereldoorlog in meerssen geen slachtoffers zouden vallen, een kapel ter ere van maria gebouwd zou worden. Ten zuidoosten liggen de meerssenerbroek en de dellen. De ruimte is te huur voor velerlei activiteiten: See full list on nl.wikipedia.org In de vroege middeleeuwen was in meerssen een koninklijke palts gevestigd, een versterkte hof die gebruikt werd als verblijf van de frankische vorsten (bijvoorbeeld karel de grote). Tijdens de consecratie ontdekte de dienstdoende priester dat hij vergeten was water en wijn in de kelk te doen. See full list on reliwiki.nl

De paltskapel bevond zich op de plaats van de huidige basiliek. Van deze aan de h. Bij het breken van de hostie stroomde hieruit water en bloed dat werd opgevangen in de kelk. See full list on nl.wikipedia.org Reeds in de 16e eeuw is er sprake van een orgel in de meerssense kerk.

Basiliek Van Het H Sacrament Wikipedia
Basiliek Van Het H Sacrament Wikipedia from upload.wikimedia.org
Ramakers beeldhouwers te geleen voerde deze restauratiewerkzaamheden tussen 1892 en 1914 uit. Sacrament ligt de algemene begraafplaats meerssen. Ramakers en zonen te geleen. De palts van meerssen was de plek waar lodewijk de duitser v. Een huurlingenleger was hier verantwoordelijk v. Een monnik die de heilige mis aan het celebreren was, ondekte onder het pater noster (onze vader), dat hij het water en wijn was vergeten in kelk te schudden. Bij het breken van de hostie stroomde hieruit water en bloed dat werd opgevangen in de kelk. De kerk is tegenwoordig onttrokken aan de eredienst en in particuliere handen.

Uitzondering hierop is 1968 toen de finish in elsloo werd gesitueerd.

De kelk is hierna, met het bloed erin, door heel europa gereisd om deze aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. Tegen beter weten in, want zoals meestal in het geval, heeft ook de geschiedenis van deze historische kerk in dit dorp een voorgeschiedenis. See full list on reliwiki.nl Reeds in de 16e eeuw is er sprake van een orgel in de meerssense kerk. Ramakers beeldhouwers te geleen voerde deze restauratiewerkzaamheden tussen 1892 en 1914 uit. Tot 1836 maakte de protestantse gemeenschap van meerssen in het kader van het simultaneum gebruik van de basiliek van het h. De tegen de zuidzijde van het koor gebouwde neogotische sacristie dateert uit 1878. Ramakers en zonen te geleen. See full list on reliwiki.nl Onder de inspirerende leiding van dirigent claudia kranen en met begeleiding van organist rob waltmans zingt het koor een uitgebreid repertoire dat bestaat uit klassieke en eigentijdse liturgische koorwerken. Hierna in de 11e en 12e eeuw verbouwd tot romaanse kerk en daarna in de 14de eeuw verbouwd tot gotische kerk. De jozefkapel is een etagekapel van de kleine zusters sint joseph, zusters van proosdij.nadat het proosdijklooster aan de gemeente meerssen werd verkocht zijn de zusters vertrokken naar het moederhuis van hun congregatie aan de gasthuisstraat 45 in heerlen. De kerk staat aan de pastoor dominicus hexstraat.

Hierna is er een fonds opgericht om een nieuw orgel te bouwen. Dit orgel is naar meerssen verscheept. See full list on nl.wikipedia.org Van deze aan de h. Calvariegroep bij de ingang 4.

Basiliek Van Het H Sacrament Wikipedia
Basiliek Van Het H Sacrament Wikipedia from upload.wikimedia.org
Uitzondering hierop is 1968 toen de finish in elsloo werd gesitueerd. De voorgevel van het kerkje is gepleisterd en bestaat uit een breed fronton op vier pilasters. De muur werd in 1804 afgebroken. In de vroege middeleeuwen was in meerssen een koninklijke palts gevestigd, een versterkte hof die gebruikt werd als verblijf van de frankische vorsten (bijvoorbeeld karel de grote). Alle genoemde kerkmeubelen en een aantal beelden zijn vervaardigd in het atelier van j.w. See full list on reliwiki.nl In deze kerk zou in 1222 het sacramentswonder hebben plaatsgevonden. Een huurlingenleger was hier verantwoordelijk v.

In 1465 werd er brand gesticht in de kerk in meerssen.

Ramakers beeldhouwers te geleen voerde deze restauratiewerkzaamheden tussen 1892 en 1914 uit. Ten noorden van het geuldal liggen hellingbossen zoals op de kruisberg en de wijngaardsberg bij de buurtschap waterval. Het orgel is gebouwd door adam binvignat, zoon van de van oorsprong franse orgelbouwer joseph binvignat. Tot 1836 maakte de protestantse gemeenschap van meerssen in het kader van het simultaneum gebruik van de basiliek van het h. Martinus toegewijde kerk in geulle aan de maas wordt 1250 algemeen als stichtingsjaar aangehouden. Door protest van het kerkbestuur, de stichting behoud religieus erfgoed meerssen en de bevolking van meerssen is dit voorkomen en wordt slechts een één derde gesloopt. Meerssen zou al in de vroege middeleeuwen een palts hebben bezeten. De gunstige ligging zorgt er tevens voor dat er veel forensen wonen die werken in maastricht, parkstad of sittard. See full list on reliwiki.nl See full list on nl.wikipedia.org Het bloedwonder vond plaats in 1222. Op 16 mei 1959 werd de kerk ingezegend. De jozefkapel is een etagekapel van de kleine zusters sint joseph, zusters van proosdij.nadat het proosdijklooster aan de gemeente meerssen werd verkocht zijn de zusters vertrokken naar het moederhuis van hun congregatie aan de gasthuisstraat 45 in heerlen.

Rijk laatgotisch sacramentshuis in het koor meerssen. Ramakers beeldhouwers te geleen voerde deze restauratiewerkzaamheden tussen 1892 en 1914 uit.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook